نوشته شده توسط : عابد

فرش تمیز هم در ظاهر خانه و هم در سلامتی افراد خانواده تاثیرگذار است. فرش لکه‌دار و کثیف آرامش را بر هم می‌زند و در ضمن آلرژن‌ها و خاک باعث ایجاد مشکلات تنفسی می‌شود. چند راه برای تمیز کردن فرش وجود دارد که البته به نوع کثیفی آن بستگی دارد. کارخانه قالیشویی عابدینی با استفاده از مجرب ترین کادر قالیشویی تهران خدمات باکیفیت شستشوی فرش را برای شما انجام خواهد داد تا رضایت شما جلب شود.

 

قالیشویی تهران

تمیز کردن فرش با جارو برقی

1. هر گونه اسباب بازی، کاغذ و دیگر اشیاء که ممکن است لوله جاروبرقی را مسدود کند را از اتاق خارج کنید.
· مراقب اشیائی مثل سکه باشید که وارد جارو نشود چون ممکن است به دستگاه آسیب برساند.
· همیشه موقع جارو کشیدن زیر مبلمان را نگاه کنید.
· ابتدا پرده‌ها، مبلمان، پنجره‌ها و ستون‌ها را تمیز کنید. گرد و غباری که از این وسایل پخش زمین می‌شود با جارو برقی قابل تمیز کردن است.
2. برای تمیز کردن جاهایی که مشکل است از نازل جاروبرقی استفاده کنید. معمولا لبه‌های فرش و لبه‌های دیوار پر از گرد و خاک هستند پس اول آنها را تمیز کنید.
· اگر نمی‌توان مبلمان را جابجا کرد، سعی کنید از شکاف و فضای خالی، زیر نیمکتها و بقیه وسایل را غبار روبی کنید.
3. به صورت افقی و عمودی جارو بکشید. ابتدا کل اتاق را از جلو به عقب جارو کنید، بعد از سمت چپ به راست تکرار کنید. معمولا الیاف فرش پیچیده هستند و با جارو کردن در هر دو جهت مطمئنا تمام الیاف تمیز می‌شوند.
· این روش جارو زدن برای کسانی که حیوان خانگی دارند بسیار موثر است چرا که هر گونه شوره و مو را از سطح پاک می‌کند.
4. به طور مرتب جاروبرقی بکشید. البته این امر به چند عامل بستگی دارد. پیشنهاد می‌شود به ازای هر فرد در خانه یا تقریبا یک حیوان هفته‌ای یکبار جاروبرقی بزنید.
· اگر جارو برقی کشیدید اما خاک یا موی حیوانات به وضوح روی فرش مشخص است از روش دیگری برای نظافت استفاده کنید.

تمیز کردن لکه از روی فرش

1. برای این کار از پارچه تمیز سفید استفاده کنید چون پارچه‌های نقش دار یا رنگی اغلب رنگ خود را به فرش پس می‌دهند و مشکل را دو چندان می‌کنند. استفاده از دستمال کاغذی فاقد طرح و نقش نیز راه حل مناسبی است.
· ابتدا لکه‌های تازه را با یک پارچه سفید تمیز خشک کنید سپس از یک پارچه سفید دیگر برای تمیز کردن لکه استفاده کنید.
· از فرچه یا برس استفاده نکنید زیرا الیاف را از بین می‌برد و باعث فرسایش و نخ نما شدن فرش می‌شود.
· تمیز کردن لکه برای زمان‌هایی است که یک گوشه کوچک از فرش لکه دار می‌شود.
2. مایع فرش شویی مناسبی انتخاب کنید. انواع مواد شوینده فرش در بازار موجود است که معمولا به شکل اسپری یا قوطی هستند و عمل تمیز کردن لکه را آسان‌تر می‌کنند. پاک کننده‌های “چند منظوره” نیز وجود دارند، موقع خرید به برچسب روی محصول توجه کنید و تمیز کننده مخصوص را طبق نوع لکه و فرش خریداری کنید. به یاد داشته باشید که برای پاک کردن لکه‌های ناشی از مایعات بدن می‌بایست رسیدگی ویژه انجام داد.
· برای پاک کردن لکه خونی که تازه روی فرش ریخته شده ابتدا از آب سرد یا آب اکسیژنه استفاده و آن را پاک کنید. از آب گرم استفاده نکنید زیرا این کار باعث تثبیت رنگ خون می‌شود. برای پاک کردن لکه‌های خشک ابتدا با آب اکسیژنه لکه را پاک کنید و سپس با مواد شوینده مبتنی بر آنزیم آن را تمیز کنید.
· برای پاک کردن ادرار حیوان خانگی، از یک پاک کننده مبتنی بر آنزیم استفاده کنید که مشخصا برای این منظور تولید شده‌اند. اگر به این نوع مایع شوینده دسترسی نداشتید، لکه‌های تازه را با محلول آمونیاک و سپس مواد شوینده و آب گرم تمیز کنید. لکه‌های تثبیت شده را می‌توان با ترکیب یک به سه سرکه و آب تمیز کرد. سپس مثل لکه‌های تازه با مواد شوینده تمیز و دست آخر آبکشی کنید.
3. ابتدا در قسمت نامعلوم فرش مایع تمیز کننده را تست کنید. سپس با توجه به دستورالعمل درج شده روی بطری، با احتیاط استفاده کنید. برخی محصولات مناسب هر فرشی نیست، بنابراین بهتر است ابتدا آن را تست کنید. ضایعات فرش یا مکان‌هایی که کمتر در دید هستند مثلا داخل اتاقک بهترین گزینه برای تست محصول هستند.
. مواد شوینده را فقط روی خود لکه‌ها تست نکنید. هدف از این کار در واقع بررسی ثبات رنگ فرش است. اگر رنگی از فرش پس داده شد یا اینکه اثر مایع شوینده روی لکه جا ماند، از تمیز کننده دیگری استفاده کنید.
4. قسمت آسیب دیده را به آهستگی تمیز کنید. مقدار کمی از مایع شوینده روی پارچه سفید بریزید و به آرامی روی لکه بمالید. برای رفع لکه‌ها استفاده از مایع تمیز کننده کفایت می‌کند.
· برای رفع لکه نباید بیش از حد مواد شوینده بکار برد. اگر کف در الیاف باقی بماند، خاک را جذب می‌کند و لکه‌ای بزرگتر از قبلی ایجاد می‌کند.
· هرگز فرش را با فرچه یا برس نشویید. محکم فشار دادن یا مالش شدید باعث می‌شود لکه عمیق‌تر به الیاف نفوذ کند.
5. فرش را آبکشی کنید. با استفاده از یک پارچه سفید تمیز و آب می‌توانید کف باقی مانده را پاک و خشک کنید. فرش را با آب خیس نکنید زیرا آب جذب لایه زیرین شده و باعث زنگ یا کپک الیاف می‌شود.
· اجازه دهید قسمت شسته شده کاملا در مجاورت هوای باز خشک شود. اگر لکه بزرگ است یا مقدار زیادی آب مصرف کرده‌اید، از پنکه یا فرش خشک کن مخصوص استفاده کنید تا سریع‌تر خشک شود.



:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 25 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عابد

در برخی از مواقع که زمان کافی برای انجام تمیز کردن فرش به روشهای معمول را ندارید، می‌توانید از دستگاه فرش شویی استفاده کنید و شستشوی فرش و قالیچه‌های خود را در منزل انجام دهید.

 

شستشوی فرش

مراحل شستن فرش با دستگاه

1. ابتدا اتاق را تمیز کنید. در صورت امکان، تمام مبلمان و وسایل را از روی فرش بردارید. در خصوص وسایل بزرگ و سنگین که جابجا کردنشان مشکل است می‌توانید با یک پلاستیک پایه‌های چوبی را پوشش دهید تا از برخورد آب به آنها جلوگیری شود و آسیب نبینند.
· اگر پلاستیک مخصوص این کار در دسترستان نبود، از فویل آلومینیومی یا کاغذ موم استفاده کنید و در زیر پایه مبل‌ها قرار دهید.
گاهی اوقات دستگاه فرش شویی را “بخار شویی” نیز می‌نامند. اما در واقع اسم مناسبی برای این دستگاه انتخاب نشده، زیرا این ماشین‌ها در واقع از آب گرم و مواد شوینده استفاده می‌کنند، نه بخار.
2. فرش را آماده کنید و ابتدا از جلو به عقب و سپس از چپ به راست کاملا جاروبرقی بکشید. گوشه‌ها و لبه‌های دیوار را حتما خوب جارو بکشید.
· قبل از شستشوی فرش لکه‌های قابل مشاهده را برطرف کنید. دستگاه فرش شویی در واقع چرک و کثیفی را از بین می‌برد، اما لکه‌ها را عمیق‌تر می‌کند.
3. دستگاه فرش شویی را خریداری یا کرایه کنید. اکثر فروشگاه‌های دارای دستگاه فرش شویی، مواد شوینده متناسب آن را ارائه می‌دهند.
· در صورت کرایه کردن آن، از قبل اتاق را آماده کنید تا از هدر رفتن وقت جلوگیری شود و مجبور نباشید اجاره بهای بیشتری بپردازید.
· مطمئنا این نوع پاک کننده باید یک هسته گرمایش داخلی داشته باشد که آب را گرم نگه می‌دارد. قبل از اجاره یا خرید، جزییات کامل محصول را بخوانید یا با فروشنده آن مشورت کنید.
4. استراتژی خروج خود را با دقت طراحی کنید. هنگامی که فرش تمیز شد، هیچ کس نباید روی آن راه برود تا خشک شود. کنارها را در انتها تمیز کنید. حتما دور از درب ورودی قرار بگیرید و کار خود را انجام دهید.
5. محلول را با توجه به دستورالعمل روی بطری آماده کنید. برخی از این دستگاه‌ها در خود مواد شوینده دارند و گاهی نیز می‌توان از همان فروشگاه مواد شوینده متناسب با فرش خریداری کرد. کل کاری که باید انجام دهید این است که مخزن دستگاه را با آب و مقدار کمی مواد شوینده پر کنید.
· بیش از حد کف اضافه نکنید زیرا هم به دستگاه فرش شویی و هم به فرش‌ها آسیب می‌رسد. برخی از متخصصان در واقع توصیه می‌کنند از مواد شوینده کمتری نسبت به آنچه دستگاه نیاز دارد استفاده کنید.
6. کفش نپوشید. فرش مرطوب خاک بیشتری را جذب می‌کند و اگر هنگام تمیز کاری کفش خاکی بپوشید در واقع کاری انجام نداده‌اید. در عوض، جوراب بپوشید یا این که دور پا یا کفش را با کیسه‌های پلاستیکی بپوشانید. چکمه‌های مخصوص این کار نیز وجود دارند.
· برخی از مواد شوینده مضر هستند و بلافاصله پس از استفاده روی پوست تاثیر مخرب دارند. هرگز پا برهنه این کار را انجام ندهید.
7. اجازه دهید استخراج کننده تا حد امکان آب را استخراج کند. به طور کلی، تمیزکننده‌ها طوری طراحی شده‌اند که وقتی می‌توان با استفاده از دستگاه فرش شویی، فرش را در خانه تمیز کرد و با استفاده از این دستگاه، فرش در کمترین زمان تمیز شده و در کمترین زمان خشک خواهد شد را به جلو حرکت می‌دهید آب استخراج می‌شود و هنگامی که آن را به عقب می‌برید، آب را بالا می‌کشد. باید به آرامی دستگاه را عقب ببرید تا بتواند تا حد امکان آب را بالا بکشد.
· اگر فرش بیش از حد مرطوب باشد یا اگر آب به زیر آن نفوذ کند، باعث زنگ یا و کپک می‌شود
8. اجازه دهید فرش به طور کامل با تهویه هوا خشک شود. پنجره‌ها و درب‌ها را باز کنید تا گردش هوا وارد اتاق شود. برای جلوگیری از کپک زدن حتما اجازه دهید فرش 24 ساعت با شرایط فوق خشک شود.
· اگر امکان باز کردن پنجره‌ها وجود ندارد، از دستگاه تهویه هوا با دور متوسط استفاده کنید و درب اتاق را باز نگه دارید.
· علاوه بر این می‌توان برای خشک کردن سریع از وسایلی نظیر پنکه، پمپ باد، دستگاه‌های رطوبت گیر و موتورهای هوا استفاده کرد.
· خشک شدن ممکن است 6 تا 12 ساعت طول بکشد و در این مدت نباید کسی روی فرش راه برود یا این که مبلمان و وسایل را جابجا کند.
وقتی فرش کاملا خشک شد می‌توانید کاور پلاستیکی روی پایه مبلمان و وسایل را جدا کنید.
9. فرش را دو بار تمیز کنید. اگر بعد از بخار شو کردن، کف مواد روی فرش باقی بماند، خاک بیشتری را جذب می‌کند. برای تمیز کردن کامل کف مواد، به نسبت 50/ 50 مخلوط سرکه سفید و آب در مخزن دستگاه بریزید و دوباره فرش را تمیز کنید. سرکه باقی مانده هرگونه مواد شوینده را از روی سطح مورد نظر پاک می‌کند.

جلوگیری از کثیفی و چرک شدن فرش

1. موادی که باعث کثیفی می‌شوند را دور نگه دارید. پاک کردن منسوجاتی مانند فرش به مراتب سخت از تمیز کردن سطوح سخت مثل کاشی و سرامیک است. به همین خاطر بیشتر افراد در آشپزخانه یا اتاق ناهار خوری فرش پهن نمی‌کنند. تا حد امکان در قسمت‌های بدون فرش خانه غذا و نوشیدنی میل کنید.
2. با کفش روی قالی راه نروید. در بسیاری از کشورها، رسم دارند هنگام ورود به خانه، کفش‌های خود را در می‌آورند که در واقع هدف از این کار کثیف و خاکی نشدن داخل خانه است. همیشه کفش‌های خود را در بیاورید و در مکان مناسب قرار دهید، با این کار فرش تمیز می‌ماند.
3. هر چه زودتر کثیفی که روی فرش رخ می‌دهد را تمیز کنید. در صورت ریختن هر گونه مواد رنگ آمیزی فورا آن را پاک کنید. هر چقدر این مواد بیشتر روی فرش باقی بماند به همان اندازه پاک کردن آنها مشکل خواهد بود.
· اگر مایع رنگی روی فرش ریخت، با پارچه سفید تمیز آن را پاک کنید. به صورت حرکت بالا و پایین بخش کثیف را پاک کنید و هرگز دستمال را به این طرف و آنطرف نکشید زیرا با این کار لکه بیشتر پخش می‌شود و قسمت بیشتری کثیف می‌شود.
· برای پاک کردن مواد جامد، مانند آدامس یا کره، با یک چاقوی میوه خوری آنها را بتراشید.



:: بازدید از این مطلب : 42
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 17 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عابد

فرش تمیز هم در ظاهر خانه و هم در سلامتی افراد خانواده تاثیرگذار است. فرش لکه‌دار و کثیف آرامش را بر هم می‌زند و در ضمن آلرژن‌ها و خاک باعث ایجاد مشکلات تنفسی می‌شود. چند راه برای تمیز کردن فرش وجود دارد که البته به نوع کثیفی آن بستگی دارد. کارخانه قالیشویی عابدینی با استفاده از مجرب ترین کادر قالیشویی تهران خدمات باکیفیت شستشوی فرش را برای شما انجام خواهد داد تا رضایت شما جلب شود.

 

شستشوی فرش

تمیز کردن فرش با جارو برقی

1. هر گونه اسباب بازی، کاغذ و دیگر اشیاء که ممکن است لوله جاروبرقی را مسدود کند را از اتاق خارج کنید.
· مراقب اشیائی مثل سکه باشید که وارد جارو نشود چون ممکن است به دستگاه آسیب برساند.
· همیشه موقع جارو کشیدن زیر مبلمان را نگاه کنید.
· ابتدا پرده‌ها، مبلمان، پنجره‌ها و ستون‌ها را تمیز کنید. گرد و غباری که از این وسایل پخش زمین می‌شود با جارو برقی قابل تمیز کردن است.
2. برای تمیز کردن جاهایی که مشکل است از نازل جاروبرقی استفاده کنید. معمولا لبه‌های فرش و لبه‌های دیوار پر از گرد و خاک هستند پس اول آنها را تمیز کنید.
· اگر نمی‌توان مبلمان را جابجا کرد، سعی کنید از شکاف و فضای خالی، زیر نیمکتها و بقیه وسایل را غبار روبی کنید.
3. به صورت افقی و عمودی جارو بکشید. ابتدا کل اتاق را از جلو به عقب جارو کنید، بعد از سمت چپ به راست تکرار کنید. معمولا الیاف فرش پیچیده هستند و با جارو کردن در هر دو جهت مطمئنا تمام الیاف تمیز می‌شوند.
· این روش جارو زدن برای کسانی که حیوان خانگی دارند بسیار موثر است چرا که هر گونه شوره و مو را از سطح پاک می‌کند.
4. به طور مرتب جاروبرقی بکشید. البته این امر به چند عامل بستگی دارد. پیشنهاد می‌شود به ازای هر فرد در خانه یا تقریبا یک حیوان هفته‌ای یکبار جاروبرقی بزنید.
· اگر جارو برقی کشیدید اما خاک یا موی حیوانات به وضوح روی فرش مشخص است از روش دیگری برای نظافت استفاده کنید.

تمیز کردن لکه از روی فرش

1. برای این کار از پارچه تمیز سفید استفاده کنید چون پارچه‌های نقش دار یا رنگی اغلب رنگ خود را به فرش پس می‌دهند و مشکل را دو چندان می‌کنند. استفاده از دستمال کاغذی فاقد طرح و نقش نیز راه حل مناسبی است.
· ابتدا لکه‌های تازه را با یک پارچه سفید تمیز خشک کنید سپس از یک پارچه سفید دیگر برای تمیز کردن لکه استفاده کنید.
· از فرچه یا برس استفاده نکنید زیرا الیاف را از بین می‌برد و باعث فرسایش و نخ نما شدن فرش می‌شود.
· تمیز کردن لکه برای زمان‌هایی است که یک گوشه کوچک از فرش لکه دار می‌شود.
2. مایع فرش شویی مناسبی انتخاب کنید. انواع مواد شوینده فرش در بازار موجود است که معمولا به شکل اسپری یا قوطی هستند و عمل تمیز کردن لکه را آسان‌تر می‌کنند. پاک کننده‌های “چند منظوره” نیز وجود دارند، موقع خرید به برچسب روی محصول توجه کنید و تمیز کننده مخصوص را طبق نوع لکه و فرش خریداری کنید. به یاد داشته باشید که برای پاک کردن لکه‌های ناشی از مایعات بدن می‌بایست رسیدگی ویژه انجام داد.
· برای پاک کردن لکه خونی که تازه روی فرش ریخته شده ابتدا از آب سرد یا آب اکسیژنه استفاده و آن را پاک کنید. از آب گرم استفاده نکنید زیرا این کار باعث تثبیت رنگ خون می‌شود. برای پاک کردن لکه‌های خشک ابتدا با آب اکسیژنه لکه را پاک کنید و سپس با مواد شوینده مبتنی بر آنزیم آن را تمیز کنید.
· برای پاک کردن ادرار حیوان خانگی، از یک پاک کننده مبتنی بر آنزیم استفاده کنید که مشخصا برای این منظور تولید شده‌اند. اگر به این نوع مایع شوینده دسترسی نداشتید، لکه‌های تازه را با محلول آمونیاک و سپس مواد شوینده و آب گرم تمیز کنید. لکه‌های تثبیت شده را می‌توان با ترکیب یک به سه سرکه و آب تمیز کرد. سپس مثل لکه‌های تازه با مواد شوینده تمیز و دست آخر آبکشی کنید.
3. ابتدا در قسمت نامعلوم فرش مایع تمیز کننده را تست کنید. سپس با توجه به دستورالعمل درج شده روی بطری، با احتیاط استفاده کنید. برخی محصولات مناسب هر فرشی نیست، بنابراین بهتر است ابتدا آن را تست کنید. ضایعات فرش یا مکان‌هایی که کمتر در دید هستند مثلا داخل اتاقک بهترین گزینه برای تست محصول هستند.
. مواد شوینده را فقط روی خود لکه‌ها تست نکنید. هدف از این کار در واقع بررسی ثبات رنگ فرش است. اگر رنگی از فرش پس داده شد یا اینکه اثر مایع شوینده روی لکه جا ماند، از تمیز کننده دیگری استفاده کنید.
4. قسمت آسیب دیده را به آهستگی تمیز کنید. مقدار کمی از مایع شوینده روی پارچه سفید بریزید و به آرامی روی لکه بمالید. برای رفع لکه‌ها استفاده از مایع تمیز کننده کفایت می‌کند.
· برای رفع لکه نباید بیش از حد مواد شوینده بکار برد. اگر کف در الیاف باقی بماند، خاک را جذب می‌کند و لکه‌ای بزرگتر از قبلی ایجاد می‌کند.
· هرگز فرش را با فرچه یا برس نشویید. محکم فشار دادن یا مالش شدید باعث می‌شود لکه عمیق‌تر به الیاف نفوذ کند.
5. فرش را آبکشی کنید. با استفاده از یک پارچه سفید تمیز و آب می‌توانید کف باقی مانده را پاک و خشک کنید. فرش را با آب خیس نکنید زیرا آب جذب لایه زیرین شده و باعث زنگ یا کپک الیاف می‌شود.
· اجازه دهید قسمت شسته شده کاملا در مجاورت هوای باز خشک شود. اگر لکه بزرگ است یا مقدار زیادی آب مصرف کرده‌اید، از پنکه یا فرش خشک کن مخصوص استفاده کنید تا سریع‌تر خشک شود.



:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 8 ارديبهشت 1398 | نظرات ()